Kontakt

Místo pro Vaše kontaktní údaje.

Čím krmit rybičky?

15.8.2015 Trvalý odkaz

V přírodě ryby jedí, co najdou, například komáří larvy, hmyz anebo požírají jiné rybky, ovšem v akváriu je to jinak. Jejich strava v přírodě představuje dokonalý ekosystém, jenž zahrnuje vše, co potřebují. Stejně tak v akváriu jim musíme dodat veškeré vitamíny, minerály, proteiny, vlákninu a tuky, aby byly zdravé a vitální.

Aromatizovaná proteinová směs 3kg

I ryby vypadají podle toho, co jedí

Ať už zvolíme jakékoli krmivo, je nutné, aby u rybiček podporovalo jejich přirozené chování a také přirozené zbarvení. Navíc krmení musí být kompletně stravitelné, aby se v uzavřeném prostředí, jakým je akvárium, nešířily žádné nemoci. Mají-li ryby optimálně vyváženou stravu s vhodným množstvím stravitelných živin, vyloučí díky tomu méně vody a jejich voda v akváriu pak není tak znečištěna organickými nečistotami.

Nutron Prodac Tablet 100ml 60g

Běžné druhy krmiva

I ryby v akváriu by měly mít pestrou stravu. Tu jim dokážou zajistit vločky, lupínky, tyčinky, granule, přírodní krmivo, rosolovité krmivo anebo také tablety a oplatky. Vločky představují perfektní formu krmiva pro všechny druhy rybek obývajících celé akvárium. Jednak totiž zprvu zůstávají na hladině, a až později se potápějí ke dnu. Speciálním výrobním procesem jsou vyráběny lupínky.  Dokážou v sobě uchovat takové množství energie, jaké je obsaženo i v tradičních vločkách. Jejich pravidelným užíváním lze omezit obsah dusičnanů ve vodě v akváriu. Velmi snadno bývají rybami přijaty granule, neboť pomalu plavou na vodě. Tabletky a oplatky jsou vhodné pro ryby žijící spíše u dna, jako jsou například sumečci. Stejně tak je tento typ krmiva vhodný i pro bojácné rybky, které jedí raději v ústraní, a vy jim toto krmivo můžete hodit na dobře skryté místo. Tam jej rybky ničím nerušené mohou v klidu sníst. Vynikající pochoutku pro ryby představuje rosolovité krmivo. To obsahuje nejen přírodní krmivovou složku, ale také vitamíny, proteiny a tuky. Oproti tradiční formě vločkových krmiv má tento typ krmiva dvojitou výživovou hodnotu. Přírodní krmivo pro rybky můžete sehnat v několika podobách: mražené, nebo sušené. A nakonec jsou tu tyčinky, které jsou doporučovány spíše jako krmení pro větší rybky typu cichlidy.

Vnadící směs Amur 1kg

Speciální druhy krmiva

Svým rybkám v akváriu můžete pochopitelně přilepšovat nejrůznějšími delikatesami. Dopřávat jim můžete speciální krmivo s BioActive formulí. Máte-li malé okrasné rybky, pro ty je vyvinuto speciální zdraví prospěšné krmivo. Jiný speciální druh krmiva představuje Baby krmivo pro malé rybičky do velikosti 1 cm délky. I pro mladé akvarijní rybičky lze sehnat krmivo, které bude speciálně vyhovovat jejich výživovým požadavkům.

LON mix krmivo pro ryby  90g (500ml)

Jak často rybky krmit

Odborníci doporučují krmit rybičky několikrát denně, a tolik, kolik stačí rybičky zkonzumovat během několika minut. Krmte ryby s rozmyslem. Nenechte se unést k překrmování ryb, i když je rádi při této činnosti pozorujete.